TVA poate fi dedusa in limita a 100 euro

Nu este corect să afirmăm că TVA poate fi dedusă în limita a 100 euro. Conform legislației fiscale, TVA-ul poate fi dedusă integral pentru bunuri și servicii achiziționate în scopul desfășurării activității economice, în măsura în care acestea sunt utilizate pentru a genera venituri impozabile.

Cu toate acestea, există anumite restricții și condiții în ceea ce privește deducerea TVA-ului. De exemplu, nu se poate deduce TVA-ul aferent cheltuielilor cu mașinile de lux sau aferent unor servicii de divertisment. De asemenea, TVA-ul nu poate fi dedus în cazul în care se realizează achiziții pentru uz personal sau pentru alte scopuri decât cele legate de activitatea economică.

În ceea ce privește limitările de deducere a TVA-ului, acestea se referă la anumite cheltuieli specifice sau categorii de bunuri și servicii care sunt considerate a fi de lux sau care nu sunt necesare pentru desfășurarea activității economice. În aceste cazuri, deducerea TVA-ului este limitată la o anumită sumă sau la un anumit procent din valoarea achiziției.

În concluzie, TVA-ul poate fi dedus integral pentru achizițiile efectuate în scopul desfășurării activității economice, cu anumite restricții și condiții. Nu există o limită de deducere a TVA-ului de 100 euro, ci aceasta depinde de natura și scopul achizițiilor efectuate.