Rezervare denumire firma la Registrul Comertului

Pentru a rezerva o denumire pentru o firma la Registrul Comertului din Romania, trebuie sa urmati urmatorii pasi:

  1. Verificati disponibilitatea denumirii dorite. Aceasta se poate face online, pe site-ul Registrului Comertului, prin accesarea sectiunii „Cautare denumire firma”. In cazul in care denumirea este deja folosita sau nu corespunde cu regulile impuse de lege, trebuie sa gasiti o alta denumire.
  2. Accesati portalul Registrului Comertului si selectati optiunea „Rezervare denumire firma”. Completati formularul electronic cu datele cerute, inclusiv denumirea dorita si datele de identificare ale solicitantului.
  3. Efectuati plata taxei de rezervare a denumirii. Aceasta poate fi facuta online, prin intermediul cardului bancar, sau prin intermediul unei ordonante de plata.
  4. Dupa efectuarea platii, va fi generat un certificat de rezervare a denumirii, care va fi trimis pe adresa de e-mail a solicitantului.
  5. Dupa obtinerea certificatului de rezervare, trebuie sa depuneti cererea de inregistrare a firmei la Registrul Comertului. Certificatul de rezervare trebuie sa fie inclus in aceasta cerere.

Este important de retinut ca rezervarea denumirii nu garanteaza obtinerea acesteia.

Autoritatile de la Registrul Comertului pot respinge denumirea daca aceasta nu corespunde cu regulile impuse de lege, sau daca exista alte denumiri similare inregistrate deja.

De asemenea, rezervarea denumirii este valabila timp de 6 luni, dupa care trebuie sa se efectueze o noua cerere de rezervare.

In concluzie, rezervarea denumirii pentru o firma la Registrul Comertului este un pas important in procesul de infiintare a unei firme.

Este important sa se respecte regulile impuse de lege si sa se aiba o denumire unica si adecvata pentru firma.