Numire persoana autorizata sa intocmeasca si depuna Registrul de Evidenta al Salariatilor

Potrivit legislației românești, persoana responsabilă cu întocmirea și depunerea Registrului de Evidență a Salariaților este numită de către angajator. Această persoană poate fi angajată a companiei sau poate fi o persoană autorizată să îndeplinească această responsabilitate.

În general, persoana numită trebuie să aibă cunoștințe bune de contabilitate și de legislația fiscală și a muncii, precum și o experiență relevantă în domeniu. Este important ca această persoană să fie bine informată cu privire la toate aspectele legate de evidența salariaților, inclusiv obligațiile fiscale și de raportare.

În cazul în care angajatorul decide să numească o persoană autorizată să întocmească și să depună Registrul de Evidență a Salariaților, aceasta trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Să fie autorizată de către Ministerul Finanțelor Publice sau de către Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.
  2. Să aibă o experiență minimă de 3 ani în domeniul contabilității și al legislației fiscale și de muncă.
  3. Să aibă o asigurare de răspundere civilă profesională valabilă.

Este important ca angajatorul să asigure că persoana numită are resursele necesare pentru a îndeplini această responsabilitate în mod corespunzător și pentru a se asigura că registrul este întocmit și depus la timp și în conformitate cu reglementările legale.