Infiintare SRL

Înființarea unei SRL (Societate cu Răspundere Limitată) implică un set de pași pe care trebuie să îi urmați pentru a vă asigura că firma dvs. este înregistrată legal și în conformitate cu legislația fiscală și de afaceri relevantă. Iată câțiva pași importanți de urmat:

  1. Alegeți denumirea firmei și verificați disponibilitatea acesteia. Înainte de a înregistra o firmă, trebuie să vă asigurați că denumirea aleasă nu este deja înregistrată de altcineva și că este conformă cu regulile și restricțiile impuse de legea în vigoare.
  2. Stabiliți capitalul social și structura firmei. Trebuie să decideți cât capital doriți să investiți în afacerea dvs. și să stabiliți structura de acționariat a firmei.
  3. Redactați actul constitutiv al societății și înregistrați-l la Registrul Comerțului. Acest act constituie documentul oficial care stabilește obiectul de activitate al societății, capitalul social, structura de conducere, procedurile de luare a deciziilor și alte detalii importante.
  4. Obțineți codul unic de înregistrare și codul de identificare fiscală de la administrația fiscală locală. Aceste coduri sunt necesare pentru a putea înregistra firma la Registrul Comerțului și pentru a îndeplini obligațiile fiscale.
  5. Obțineți autorizațiile și licențele relevante pentru activitatea dvs. În funcție de tipul de afacere pe care o desfășurați, este posibil să aveți nevoie de autorizații și licențe specifice, cum ar fi licența de transport, autorizația de mediu sau autorizația sanitară.
  6. Înregistrați firma la Registrul Național de Evidență a Persoanelor Juridice. Acest registru este necesar pentru a vă înregistra ca firmă legală și pentru a vă identifica în sistemul național de evidență a societăților comerciale.
  7. Închideți un cont bancar dedicat firmei dvs. Este important să deschideți un cont bancar separat pentru afacerea dvs. pentru a vă gestiona finanțele și tranzacțiile în mod eficient.

Acești pași sunt esențiali pentru înființarea unei SRL funcționale și legale. Este important să vă consultați cu un specialist fiscal sau juridic pentru a vă asigura că respectați toate reglementările relevante și că înregistrați firma în mod corespunzător.