Emiti facturi si chitante pe calculator? Nu uita decizia de numerotare!

Da, emiterea facturilor și chitanțelor pe calculator este o practică obișnuită în prezent. Cu toate acestea, este important să nu uitați să obțineți o decizie de numerotare de la autoritățile fiscale înainte de a începe să emiteți facturi sau chitanțe.

Decizia de numerotare este un document emis de administrația fiscală care vă permite să utilizați numerele de serie ale facturilor și chitanțelor într-o anumită gamă și într-un anumit interval de timp. Aceasta este o măsură de control fiscal pentru a preveni frauda fiscală și pentru a asigura că numerele de serie utilizate sunt unice și monitorizate de către autoritățile fiscale.

Pentru a obține o decizie de numerotare, trebuie să depuneți o cerere la administrația fiscală competentă, furnizând informații privind afacerea dvs., inclusiv numele și adresa, codul fiscal și alte informații relevante. Dacă cererea dvs. este aprobată, vi se va furniza o decizie de numerotare, care va conține informații privind numerele de serie ale facturilor și chitanțelor și intervalul de timp în care acestea pot fi utilizate.

Este important să respectați toate reglementările și procedurile legale pentru numerotarea facturilor și chitanțelor și să vă asigurați că utilizați numerele de serie în conformitate cu decizia de numerotare. De asemenea, este important să păstrați evidența tuturor facturilor și chitanțelor emise pentru a fi pregătit pentru orice audit fiscal viitor.