Documentatia de sustinere a cererii de inregistrare in Registrul Comertului si de autorizare a functionarii PFA

Pentru înregistrarea în Registrul Comerțului și autorizarea funcționării ca PFA, este necesară depunerea următoarelor documente:

  1. Cerere de înregistrare – Acesta este un document standard de cerere de înregistrare în Registrul Comerțului și de autorizare a funcționării ca PFA, care trebuie completat și semnat de solicitant.
  2. Actul de identitate – Solicitantul trebuie să furnizeze o copie a actului său de identitate, cum ar fi buletinul sau cartea de identitate.
  3. Certificatul de înregistrare fiscală – Solicitantul trebuie să furnizeze un certificat de înregistrare fiscală, care atestă că este înregistrat la autoritatea fiscală competentă și că este în regulă cu toate obligațiile fiscale.
  4. Acordul de închiriere sau proprietate – Dacă solicitantul intenționează să își desfășoare activitatea într-un spațiu închiriat sau deținut, trebuie să furnizeze un acord de închiriere sau proprietate pentru respectivul spațiu.
  5. Autorizația de funcționare – În anumite cazuri, solicitantul ar putea fi obligat să obțină o autorizație de funcționare de la autoritatea competentă.
  6. Alte documente relevante – În funcție de legislația fiscală specifică din țara dvs., ar putea exista și alte documente necesare pentru înregistrarea în Registrul Comerțului și autorizarea funcționării ca PFA, cum ar fi planul de afaceri sau un certificat de competență profesională.

Este important să verificați legislația specifică din țara dvs. și să consultați autoritatea competentă sau un specialist fiscal sau contabil pentru a vă asigura că furnizați toate documentele necesare și că îndepliniți toate cerințele legale pentru înregistrarea în Registrul Comerțului și autorizarea funcționării ca PFA.