Deregistrarea din Registrul Operatorilor Intracomunitari

Deregistrarea din Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) se poate face in urmatorii pasi:

  1. Accesati contul ROI: Accesati contul dvs. ROI pentru a face demersurile necesare pentru deregistrare.
  2. Accesati formularul de deregistrare: In sectiunea de gestionare a contului dvs. ROI, selectati optiunea „Deregistrare” si accesati formularul de deregistrare.
  3. Completati formularul: Completati formularul cu informatiile necesare pentru a va identifica si pentru a explica motivele pentru care doriti sa va deregistrati.
  4. Transmiteti formularul: Transmiteti formularul completat si semnat de reprezentantul legal al companiei prin intermediul platformei ROI.
  5. Asteptati confirmarea: Asteptati confirmarea de la autoritatile fiscale din tara in care sunteti inregistrat. De obicei, acest proces dureaza intre 3 si 5 zile lucratoare.
  6. Verificati statutul contului dvs.: Verificati daca contul dvs. a fost inregistrat oficial ca fiind deregistrat din ROI si asigurati-va ca nu exista alte obligatii fiscale sau declarative care trebuie indeplinite.

Este important sa retineti ca, chiar daca va deregistrati din ROI, trebuie sa va asigurati ca respectati in continuare toate obligatiile fiscale si legale in tara in care desfasurati activitatea. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca procedurile exacte pentru deregistrarea din ROI pot varia in functie de tara in care sunteti inregistrat si de situatia specifica a companiei dvs., asadar este indicat sa consultati ghidurile oficiale sau sa va adresati autoritatilor fiscale competente pentru informatii suplimentare.