Cum se pot transfera datele completate in formularul vechi de bilant in cel nou?

În România, formularul de bilanț contabil a fost modificat în 2021, astfel încât companiile trebuie să își actualizeze formatul de raportare pentru a respecta noile cerințe.

În general, transferul datelor completate în formularul vechi de bilanț în cel nou poate fi realizat manual sau prin intermediul unui software specializat de conversie a datelor.

Pentru transferul manual al datelor, compania poate lua datele completate în formularul vechi de bilanț și le poate introduce manual în noul format de raportare. Acest proces poate fi mai laborios și poate dura mai mult timp, dar este o opțiune viabilă în cazul în care compania nu are multe tranzacții financiare.

Pentru a transfera datele prin intermediul unui software specializat de conversie a datelor, compania trebuie să găsească un software care să poată prelua datele din formatul vechi de bilanț și să le convertească în noul format de raportare. În general, software-ul va necesita anumite setări inițiale, iar procesul de conversie poate dura câteva minute sau mai mult, în funcție de volumul datelor.

Este important de menționat că transferul datelor trebuie să fie realizat cu mare atenție pentru a evita erorile și inexactitățile în raportare. De asemenea, companiile trebuie să se asigure că noul format de raportare este în conformitate cu prevederile legale și cu cerințele contabile din România.

Este recomandat ca societățile să consulte un specialist contabil sau fiscal pentru a se asigura că datele sunt transferate corect și conform prevederilor legale.