Cum se calculeaza cheltuielile nedeductibile cu o masina

Cheltuielile nedeductibile cu o mașină includ costurile aferente utilizării acesteia în scop personal sau pentru alte activități care nu sunt legate de activitatea de afaceri a companiei. Iată cum puteți calcula cheltuielile nedeductibile cu o mașină:

Identificați costurile asociate utilizării mașinii

Costurile asociate utilizării mașinii pot include combustibil, întreținere, reparații, asigurări și taxe de înmatriculare.

Este important să faceți o listă cu toate aceste costuri și să le identificați separat de costurile asociate utilizării mașinii în scopul afacerii.

Calculați proporția de utilizare a mașinii în scopul afacerii

Dacă mașina este utilizată atât în scopul afacerii, cât și în scop personal, trebuie să calculați proporția de utilizare în scopul afacerii.

Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unui jurnal de bord în care să fiți înregistrate distanțele parcuse și scopul fiecărei deplasări. Apoi, puteți utiliza această informație pentru a calcula procentul de utilizare a mașinii în scopul afacerii.

Calculați costurile nedeductibile

După ce ați identificat costurile asociate utilizării mașinii și ați calculat proporția de utilizare a mașinii în scopul afacerii, puteți calcula costurile nedeductibile.

Costurile asociate utilizării mașinii în scop personal sau în alte activități care nu sunt legate de activitatea de afaceri a companiei sunt considerate nedeductibile.

Aceste costuri trebuie calculate utilizând procentul de utilizare a mașinii în scopul afacerii.

De exemplu, dacă cheltuielile anuale cu mașina sunt de 10.000 de dolari, iar mașina este utilizată 60% în scopul afacerii și 40% în scop personal, atunci costurile nedeductibile sunt de 4.000 de dolari (40% din 10.000 de dolari).

Este important să vă asigurați că calculul cheltuielilor nedeductibile cu o mașină este precis și documentat corespunzător.

În cazul în care inspectorii fiscali efectuează o inspecție și găsesc că cheltuielile nedeductibile au fost calculate greșit sau nu au fost documentate corespunzător, compania dvs. poate fi supusă unor penalități și amenzii fiscale.