Cum puteti sa infiintati o firma (II)

Infintarea unei firme implica mai multi pasi si etape.

Iata cateva dintre lucrurile pe care ar trebui sa le faceti pentru a infiinta o firma (II):

  1. Alegerea formei juridice potrivite: In functie de nevoile dvs., ar trebui sa alegeti forma juridica potrivita pentru afacerea dvs. Cele mai comune forme juridice sunt SRL-ul si PFA-ul (Persoana Fizica Autorizata).
  2. Stabilirea obiectului de activitate: Trebuie sa hotarati ce tip de activitate va desfasura firma dvs. si sa alegeti o clasa CAEN potrivita. CAEN-ul este Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala, si este necesara pentru inregistrarea firmei dvs. la Registrul Comertului.
  3. Alegerea numelui firmei: Trebuie sa alegeti un nume pentru firma dvs. si sa verificati disponibilitatea acestuia la Registrul Comertului.
  4. Obtineti un certificat de inregistrare la Registrul Comertului: Pentru a va inregistra firma, trebuie sa obtineti un certificat de inregistrare la Registrul Comertului.
  5. Obtineti un certificat fiscal: Pentru a putea desfasura activitatea, trebuie sa obtineti un certificat fiscal de la Administratia Financiara.
  6. Deschideti un cont bancar pentru firma dvs.: Trebuie sa deschideti un cont bancar pentru a putea efectua tranzactii financiare.
  7. Inregistrati firma la Registrul Comertului: Inregistrarea firmei la Registrul Comertului va fi finalizata prin depunerea dosarului de inregistrare, in care trebuie sa fie incluse toate documentele necesare.

Acestea sunt doar cateva dintre etapele necesare pentru a infiinta o firma (II). Pentru mai multe informatii, ar trebui sa va adresati unui avocat specializat in dreptul afacerilor sau sa consultati ghidurile si informatiile disponibile pe site-urile de specialitate.