Cum putem corecta o declaratie 112?

Declaratia 112 este o declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de angajator pentru fiecare angajat, care trebuie depusa de catre angajatori la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza impozitele si contributiile sociale.

In cazul in care s-a depus o declaratie 112 eronata sau incompleta, aceasta poate fi corectata prin depunerea unei declaratii rectificative. Declaratia rectificativa trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data la care s-a constatat eroarea sau omisiunea.

Procedura de depunere a unei declaratii rectificative pentru declaratia 112 este urmatoarea:

  1. Acceseaza platforma online a ANAF si selecteaza optiunea „Declaratii fiscale”.
  2. Selecteaza formularul 112 si apasa butonul „Creeaza declaratie”.
  3. Completeaza declaratia rectificativa cu informatiile corecte, trecand in mod obligatoriu numarul de inregistrare a declaratiei initiale si mentionand faptul ca aceasta este o declaratie rectificativa.
  4. Verifica cu atentie informatiile introduse si semneaza declaratia cu semnatura electronica sau cu un certificat digital calificat.
  5. Depune declaratia rectificativa prin intermediul platformei online a ANAF.

Este important de retinut ca depunerea unei declaratii rectificative pentru declaratia 112 poate avea efecte fiscale si financiare importante, motiv pentru care este recomandat sa se apeleze la un specialist in domeniu pentru a evita eventualele erori sau neintelegeri. De asemenea, trebuie respectate termenele si conditiile impuse de lege pentru depunerea declaratiilor si plata impozitelor si contributiilor sociale.