Cum poti sa verifici online o firma?

In Romania, exista mai multe modalitati prin care poti verifica online o firma, in functie de informatiile pe care doresti sa le afli. Iata cateva dintre aceste modalitati:

  1. Verificarea Registrului Comertului – Aceasta verificare poate fi facuta pe site-ul oficial al Registrului Comertului, prin introducerea denumirii sau a codului unic de inregistrare al societatii. Informatiile disponibile includ datele de identificare ale societatii, obiectul de activitate, starea societatii (activa sau inactiva), datele privind administratorii si actionarii etc.
  2. Verificarea statutului fiscal – Aceasta verificare poate fi facuta pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), prin intermediul serviciului „Verificare platitor TVA”. Acest serviciu permite verificarea statutului fiscal al unei societati, daca aceasta este inregistrata ca platitoare de TVA si daca exista datorii fiscale neachitate.
  3. Verificarea bilanturilor contabile – Aceasta verificare poate fi facuta pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, prin intermediul serviciului „Monitorul oficial – Situatii financiare”. Acest serviciu permite accesul la bilanturile contabile ale societatii, precum si la alte informatii financiare relevante.
  4. Verificarea presei si a site-urilor de specialitate – Informatii relevante despre o firma pot fi gasite prin intermediul presei si a site-urilor de specialitate, cum ar fi site-urile de profil pentru sectorul de activitate al firmei. De asemenea, se pot gasi informatii utile si pe site-urile asociatiilor si camerelor de comert din Romania.

Este important de retinut ca verificarea online a unei firme poate oferi doar o imagine generala si incompleta a situatiei acesteia, iar informatiile gasite trebuie interpretate cu atentie si analizate in contextul activitatii si al istoricului societatii. Pentru o evaluare completa a situatiei unei firme, este recomandat sa te adresezi unui specialist in domeniu sau sa soliciti informari suplimentare de la autoritatile competente.