Cum consultam registrul persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA?

Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA poate fi consultat online, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) din Romania, urmand acesti pasi:

  1. Accesati site-ul ANAF: Accesati site-ul ANAF la adresa https://www.anaf.ro/.
  2. Selectati sectiunea „Servicii Online”: Selectati sectiunea „Servicii Online” din meniul principal al site-ului.
  3. Accesati „Registrul persoanelor impozabile”: Accesati sectiunea „Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA” din lista de servicii online disponibile.
  4. Introduceti datele de cautare: Introduceti datele de cautare pentru a identifica persoana impozabila cautata, cum ar fi numele, codul de identificare fiscala (CIF), numarul de inregistrare in scopuri de TVA, sau adresa de email.
  5. Cautati persoana impozabila: Cautati persoana impozabila cautata in rezultatele afisate, care vor contine informatii despre numele, adresa, CIF si data inregistrarii in scopuri de TVA.

Este important sa retineti ca inregistrarea in scopuri de TVA nu garanteaza automat ca o persoana este sau nu inregistrata ca platitor de TVA. De asemenea, este posibil ca informatiile din registrul persoanelor impozabile sa nu fie actualizate sau sa nu fie complete in toate cazurile. Prin urmare, este recomandat sa va adresati autoritatilor fiscale competente pentru informatii suplimentare si pentru a verifica daca o persoana este sau nu inregistrata ca platitor de TVA.