Registre obligatorii pentru societatile comerciale

În România, societățile comerciale sunt obligate să țină un număr de registre contabile și fiscale conform prevederilor legale. Următoarele sunt câteva dintre registrele obligatorii pentru societățile comerciale:

  1. Registrul de evidenta a salariatilor: Acest registru conține informații despre salariați, inclusiv datele personale, contractele de muncă, istoricul salarial și alte informații relevante.
  2. Registrul de evidenta a mijloacelor fixe: Acest registru conține informații despre mijloacele fixe ale companiei, inclusiv data achiziției, valoarea, durata de viață estimată și alte informații relevante.
  3. Registrul de evidenta a stocurilor: Acest registru conține informații despre stocurile companiei, inclusiv cantitățile și valorile acestora.
  4. Registrul de evidenta a facturilor emise și primite: Acest registru conține informații despre facturile emise și primite de companie, inclusiv numerele de facturi, valorile și alte informații relevante.
  5. Registrul de evidenta a cheltuielilor: Acest registru conține informații despre cheltuielile companiei, inclusiv descrieri ale cheltuielilor, valori și alte informații relevante.

Acestea sunt doar câteva dintre registrele obligatorii pentru societățile comerciale în România.

Este important să se consulte prevederile legale și regulile fiscale specifice pentru a se asigura că toate registrele necesare sunt ținute în conformitate cu legea.

Lasă un comentariu