Costuri infiintare SRL 2023

Deschiderea unei societăți cu răspundere limitată (SRL) în 2023 implică o serie de costuri. Acestea sunt esențiale pentru a vă asigura că afacerea dvs. începe cu piciorul drept și este conformă cu toate reglementările în vigoare.

Taxa de înregistrare

Primul pas în înființarea unei SRL este achitarea taxei de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Costul acestei taxe poate varia, dar în 2023 este de aproximativ 200 lei.

Consultanță juridică

Este recomandat să aveți alături un consultant juridic care să vă ghidăm în procesul de înființare. Costurile pentru un consultant variază în funcție de experiența și expertiza acestuia, dar un buget estimativ ar fi de 500-1000 lei.

Capitalul minim

Legea impune un capital social minim necesar pentru înființarea unei firme. Acest capital este de 200 lei pentru 2023.

Costuri notariale

Pentru autentificarea actelor și contractelor de înființare, veți avea nevoie de serviciile unui notar. Costurile variază, dar în medie se așază la suma de 300 lei.

Taxe administrative

Există și alte taxe administrative, cum ar fi cele pentru obținerea certificatului de înregistrare, precum și pentru publicarea în Monitorul Oficial. Aceste taxe, în combinație, se ridică la aproximativ 150 lei.

Concluzie

În total, costurile pentru înființarea unei SRL în 2023 pot ajunge până la 1850 lei, în funcție de opțiunile și serviciile pe care le alegeți. Este esențial să vă informați în detaliu și să vă pregătiți bugetul în consecință.

A înființa o SRL este un pas major în cariera de antreprenor, iar costurile inițiale sunt doar începutul. Cu o planificare atentă și informații corecte, puteți asigura o lansare reușită și o bază solidă pentru afacerea dvs.

Lasă un comentariu