CODUL FISCAL valabil din 2013

Codul Fiscal din România, valabil începând cu anul 2013, a fost adoptat prin Legea nr. 571/2003 și a suferit mai multe modificări în timp. Codul Fiscal este un act normativ complex care reglementează legislația fiscală aplicabilă în România și stabilește impozitele și taxele care trebuie plătite de către contribuabili.

În forma sa actuală, Codul Fiscal din România prevede impozitarea veniturilor din salarii și alte venituri, impozitul pe profit, TVA-ul, impozitul pe dividende, impozitul pe veniturile din chirii, impozitul pe veniturile din investiții și alte taxe și impozite.

Codul Fiscal prevede și deduceri fiscale pentru anumite categorii de cheltuieli, cum ar fi cheltuielile pentru sănătate și educație, cheltuielile cu transportul în interes de serviciu sau cheltuielile pentru donații și sponsorizări.

De asemenea, Codul Fiscal reglementează procedurile de înregistrare fiscală, precum și modalitățile de comunicare cu autoritățile fiscale și de soluționare a contestațiilor.

Este important să rețineți că Codul Fiscal din România poate suferi modificări sau actualizări în timp, iar regulile fiscale pot varia în funcție de circumstanțe și de legislația fiscală aplicabilă. Pentru informații actualizate, este recomandat să consultați autoritățile fiscale sau să solicitați asistență fiscală specializată.