Ce declaratii fiscale depun PFA-urile platitoare de TVA

PFA-urile (persoane fizice autorizate) care sunt plătitoare de TVA (taxa pe valoarea adăugată) trebuie să depună urmăătoarele declarații fiscale:

  1. Declarația de TVA – Aceasta este o declarație fiscală care trebuie depusă lunar sau trimestrial de către PFA-urile plătitoare de TVA, în funcție de regimul de TVA ales. Declarația de TVA include informații despre vânzările și achizițiile de bunuri sau servicii efectuate, precum și despre TVA colectată și TVA deductibilă.
  2. Declarația unică – Aceasta este o declarație fiscală care trebuie depusă de toate persoanele fizice care realizează venituri din activități economice sau alte venituri din surse independente. Declarația unică include informații despre veniturile realizate, cheltuielile deductibile și alte informații relevante pentru calculul impozitului pe venit.
  3. Declarația 394 – Aceasta este o declarație fiscală care trebuie depusă de către PFA-urile plătitoare de TVA și care conține informații despre operațiunile efectuate cu alte persoane impozabile într-un anumit interval de timp.

Este important să verificați legislația fiscală specifică din țara dvs. și să consultați un specialist fiscal sau contabil pentru a vă ajuta să înțelegeți și să îndepliniți toate obligațiile fiscale și legale relevante în legătură cu activitatea dvs. ca PFA plătitor de TVA.