Ce declaratii fiscale depun PFA-urile neplatitoare de TVA

PFA-urile (persoane fizice autorizate) care nu sunt plătitoare de TVA (taxa pe valoarea adăugată) trebuie să depună următoarele declarații fiscale:

  1. Declarația unică – Aceasta este o declarație fiscală care trebuie depusă de toate persoanele fizice care realizează venituri din activități economice sau alte venituri din surse independente. Declarația unică include informații despre veniturile realizate, cheltuielile deductibile și alte informații relevante pentru calculul impozitului pe venit.
  2. Declarația 600 – Aceasta este o declarație fiscală care trebuie depusă de către persoanele fizice care realizează venituri din activități independente și care nu sunt plătitoare de TVA. Declarația 600 include informații despre veniturile realizate și cheltuielile deductibile.

Este important să verificați legislația fiscală specifică din țara dvs. și să consultați un specialist fiscal sau contabil pentru a vă ajuta să înțelegeți și să îndepliniți toate obligațiile fiscale și legale relevante în legătură cu activitatea dvs. ca PFA.