ANAF a publicat registrul provizoriu al persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la încasare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat online in websiteul agentiei anaf.ro aplicația de căutare în Registrul provizoriu al persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Registrul TVA la încasare este disponibil la adresa: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/Informatii/Infoagec/TVAIncasare.

Registrul provizoriu este un document obligatoriu înregistrat la ANAF, care conține datele referitoare la activitatea economică a unei societăți comerciale care urmează să se înregistreze în registrul comerțului sau la instituțiile fiscale.

Registrul provizoriu trebuie înregistrat în termen de 30 de zile de la data înființării societății comerciale.

Registrul provizoriu este format din două părți: partea I și partea II.

Partea I conține datele de identificare ale societății comerciale, inclusiv denumirea societății, forma juridică, codul CAEN, adresa sediului social, datele de identificare ale fondatorilor și ale administratorilor societății comerciale. Partea II conține informații privind activitatea economică a societății comerciale, inclusiv obiectul de activitate, indicatorii financiari, starea datoriilor și a obligațiilor fiscale.

Registrul provizoriu este însoțit de documente justificative, cum ar fi contractele de închiriere a spațiilor comerciale, contractele de achiziție a materialelor și echipamentelor, precum și alte documente care pot fi necesare pentru verificarea datelor din registrul provizoriu.

Registrul provizoriu poate fi accesat de către autoritățile fiscale și de către alte instituții publice care au nevoie de informații privind activitatea economică a societății comerciale.

În cazul în care societatea comercială nu înregistrează registrul provizoriu sau îl înregistrează cu date false sau incomplete, aceasta poate fi sancționată de autoritățile fiscale prin aplicarea de amenzi și alte măsuri prevăzute de lege.